Juli 2018
Wijziging organisatie
Binnen de directie van ThunnissenOnderhoud is het besluitgenomen om de bedrijfsactiviteiten te splitsen, het gedeelte nieuwbouw en renovatie zal vanaf eind juli 2018 worden uitgevoerd door de oude vestiging Cruquius, deze heeft een naamswijziging ondergaan en gaat van af heden verder onder de Naam Kernbouw
De bedrijven Thunnissen Amsterdam/Rijnsburg/Benthuizen, zullen samen worden gevoegd tot Thunnissen Onderhoud.
Alle contactpersonen zoals bij u bekend zullen niet worden gewijzigd.
Binnenkort zal er een pers bericht volgen


November 2017
Thunnissen Onderhoud zoekt nieuwe collega's
Thunnissen Onderhoud is op zoek naar nieuwe collega's. Voor onze vestiging in Cruquius hebben wij per direct ruimte voor een loodgieter, uitvoierder, assistent uitvoerder, werkvoorbereider en een service-coördinator. Interesse? Bekijk de functie's en functie-eisen onder de button 'algemene informatie' / 'vacatures'.
Personeel
November 2017
Opening Kindcentrum De Voorhof Leiderdorp
Het was een vrolijke boel afgelopen vrijdag bij Kindcentrum De Voorhof in Leiderdorp. Na 6,5 maand hard doorwerken was het dan eindelijk tijd voor de officiële opening van het Kindcentrum door Burgemeester Laila Driessen. De Regenboog, De Hasselbraam en kinderopvangorganisatie FloreoKids maken al sinds het nieuwe schooljaar gebruik van het volledig vernieuwde complex. De school is volledig gerenoveerd met als uitgangspunt het "frisse scholenconcept" het gebouw is opgewaardeerd tot Label A.
Opening Kindcentrum De Voorhof
Oktober 2017
Opening Albert Heijnzaal Zaantheater
Vrijdag 13 oktober was de feestelijke opening van de Grote Albert Heijnzaal van het Zaantheater. Wij zijn er trots op aan het groot onderhoud te hebben bijgedragen.
Ledscherm gevel Zaantheater
September 2017
Optoppen Hofstede Velserbroek
In opdracht van Woningcorporatie Velison Wonen is Thunnissen Onderhoud gestart met het optoppen van het reeds bestaande appartementencomplex gelegen aan de Aletta Jacobsstraat in Velserbroek. Er wordt een geheel nieuwe (derde) woonlaag gerealiseerd. De nieuwe appartementen krijgen een iets ander uiterlijk dan de bestaande woningen, maar Meijran Architecten heeft ervoor gezorgd dat de optopping mooi in het geheel past. De oplevering is medio december 2017.
Plaatsen eerste wanden
Hofstede hijsen wanden
Hofstede
September 2017
Jac. P. Thijsse College
In opdracht van SVOK heeft Thunnissen Onderhoud Cruquius opdracht gekregen de personeelsruimte van het Jac. P. Thijsse College te upgraden. En dat is gelukt. Vanaf aanstaande maandag, als het nieuwe schooljaar weer begint, kunnen alle docenten even tot rust komen tussen de lesuren door in deze fraai gemoderniseerde ruimte.
Personeelsruimte
Personeelsruimte
Augustus 2017
Kindcentrum De Voorhof Leiderdorp
Artikel in Leiderdorps Weekblad over de oplevering van De Regenboog in Leiderdorp. Thunnissen Onderhoud heeft eind vorig jaar opdracht gekregen van de Gemeente Leiderdorp om het complex 'Kindcentrum De Voorhof' te renoveren. Het betreft een complex waar 2 scholen in gehuisvest zijn. De binnen indeling werd compleet heringericht. De gevels zijn compleet vervangen en geïsoleerd. Ook is het dak van nieuwe isolatie en dakbedekking voorzien.
Lees ook op: https://www.leiderdorpsweekblad.nl/nieuws/algemeen/31635/regenboog-trapt-nieuw-schooljaar-af-in-vernieuwd-gebouw
1
Aula
Bibliotheek
Dak
Krantenartikel Leiderdorps Dagblad
Augustus 2017
Raamwerk Noordwijkerhout
In opdracht van Het Raamwerk in Noordwijkerhout maakt Thunnissen Onderhoud Rijnsburg van één grote woning voor begeleid wonen weer drie afzonderlijke woningen aan het maken. De oplevering zal medio september zijn.
Raamwerk Noordwijkerhout
Augustus 2017
Renovatie vrijstaande woning
In opdracht van Stad & Lande hebben wij een vrijstaande woning geheel gerenoveerd aan de Monsterseweg te Den Haag. Het schilderwerk aan de buitenkant is net opgeleverd. Wij zijn trots op het eindresultaat.  
Monsterseweg 2
Monsterseweg
Juli 2017
Laatste loodjes Haarlemmermeerlyceum
Deze week legt Thunnissen Onderhoud Cruquius bv de laatste hand aan circa 2100 m2 gevelwerkzaamheden aan het Haarlemmermeer Lyceum te Hoofddorp. Wij hebben circa 400 m2 nieuwe trespa gevelbekleding aangebracht, inclusief de gehele achter constructie. Van de overige 1700 m2 hebben we de gevelbeplating gedemonteerd en opnieuw vastgezet. Er is tevens bij een gedeelte van deze 1700 m2 nieuwe folie en achterhout geplaatst.
Laatste loodjes Haarlemmermeerlyceum
Juli 2017
Hannie Schaftschool Haarlem
In opdracht van Stichting Spaarnesant is Thunnissen Onderhoud Cruquius gestart met de werkzaamheden aan de Hannie Schaftschool aan de Linschotenstraat te Haarlem. Aan de achterzijde van de school worden twee uitbouwen gerealiseerd. Hiervoor is het nodige heiwerk nodig. Naar verwachting worden het werk medio september opgeleverd.
Heiwerk
Heiwerk
Juli 2017
Gymzaal Heinzestraat Amsterdam
Thunnissen Onderhoud Amsterdam is aan de Heinzestraat te Amsterdam de kozijnen aan het vervangen van een bestaande gymzaal. De nieuwe kozijnen, vervaardigt door onze eigen timmerfabriek, zitten er inmiddels in. Tevens wordt de muur van de gymzaal voorzien van geluidsabsorberende platen. Ten eerste om de nagalmtijd te verkorten en ten tweede om de overlast naar de buren te beperken.
Geluidsabsoberende muur
Ramen
Juni 2017
Thunnissen Onderhoud Amsterdam maakt het
Ook voor niet alledaagse ontwerpen draaien de mensen van Thunnissen Onderhoud Amsterdam hun hand niet om. Futuristische ontwerpen worden werkelijkheid; een gekantelde fontein in toilet (geen bouwfout), een frame voor een automatische draaideur en een ultramodern keukenblad.
Futurisch ontwerp wordt werkelijkheid
Juni 2017
Uitbreiding Hofstede Velserbroek
De aannemingsovereenkomst voor de uitbreiding (optoppen) van De Hofstede in Velserbroek met 10 sociale huurappartementen is getekend door Velison Wonen en Thunnissen Onderhoud Cruquius bv. De werkzaamheden zullen week 36-2017 aanvangen, de oplevering staat gepland in week 51-2017.
Tekenen De Hostede
Ouder nieuws…
Mei 2017
120 traptreden Brandweer Zaanstad
In opdracht van de Veiligheidsregio Zaanstad Waterland zijn afgelopen weekend 120 traptreden opnieuw in de lak gezet bij het hoofdkantoor van de Brandweer op het Prins Bernhardplein 112 in Zaandam. Er is hard doorgewerkt zodat het kantoor en het trappenhuis vandaag weer in gebruik kan worden genomen.
Trappenhuis
Mei 2017
Leeuwen waken weer over de Grote Markt
Sinds afgelopen vrijdagochtend waken de leeuwen van De Hoofdwacht weer over de Grote Markt in Haarlem. Ze zijn teruggeplaatst na een restauratie. De herplaatsing vormt het sluitstuk van een onderhoudsbeurt die de Hoofdwacht afgelopen maanden heeft ondergaan.  De voegen zijn hersteld, het houtwerk is geschilderd.
Lees hier het hele artikel uit het Haarlems Dagblad.
Krantenartikel Haarlems Dagblad
De Hoofdwacht Grote Markt
Wakende leeuw
Mei 2017
Renovatie gymzaal Heinzestraat 9 Amsterdam
In opdracht van Gemeente Amsterdam, afd. Onderwijs Jeugd en Zorg is de vestiging in Amsterdam gestart met het renoveren en isoleren van de bouwkundige vloer en het aanbrengen van een sportvloer en akoestische isolatie in en onder de gymzaal.
Gymzaal Heinzestraat 9 Amsterdam
werkzaamheden aan vloer gestart
April 2017
Vernieuwen entree Omgevingsdienst NZKG
Thunnissen Onderhoud Cruquius is begonnen met de vernieuwing van de entree van het pand van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Eigenaar van het pand is Gemeente Zaandam.
Maart 2017
Werkzaamheden op Prinsenhof Haarlem
Thunnissen Onderhoud is recent gestart met de werkzaamheden op het Prinsenhof in Haarlem. In de Hortus Medicus (stadskruidentuin) staat een Vredestempel en om de Hortus een monumentaal hekwerk.

Wij voeren hier voeg-, metsel en stucwerkzaamheden, houtrotherstel en schilderwerk uit. Het inmiddels verwijderden hekwerk wordt gerestaureerd mede als het natuursteen.

Stukje geschiedenis
Op 30 januari 1648 wordt er in het plaatsje Münster overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor vrede en wordt uiteindelijk op 5 juni 1648 officieel de vrede afgekondigd, wat op veel plaatsen aanleiding was voor indrukwekkende manifestaties. Zo werd in Haarlem op het Prinsenhof een 'Vredestempel' opgericht.
Zo'n 45 jaar geleden werd dit vergeten prieeltje nog gebruikt als fietsenhok.

Uit onderzoek is gebleken dat dit tempeltje vroeger voorzien was van muurtekeningen. Helaas zijn deze verloren gegaan. Maar dankzij uitgebreid onderzoek kunnen ze met de hulp van moderne fototechniek de tekeningen opnieuw op de panelen maken. Op die manier wordt een eeuwenoud monument in ere hersteld.

Bron:
http://www.architext.nl/ClassicismeSC74_AA.pdf

 

Het Prinsenhof
Februari 2017
Opdracht Kindcentrum De Voorhof Leiderdorp
Thunnissen Onderhoud heeft opdracht gekregen van de Gemeente Leiderdorp om het complex 'Kindcentrum De Voorhof' te renoveren.

Het betreft een complex waar 2 scholen in gehuisvest zijn. De binnen indeling wordt compleet heringericht. De gevels worden compleet vervangen en geïsoleerd. Ook wordt het dak van nieuwe isolatie en dakbedekking voorzien.

Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang en zullen ongeveer tot medio augustus duren.
Januari 2017
Schadeherstel voor Delta Lloyd
per 1 januari 2017 voert Thunnissen Onderhoud schademeldingen van verzekeraar Delta Lloyd uit. Alle schademeldingen in de provincies Noord- en Zuid Holland en Utrecht zal Thunnissen Onderhoud op zich nemen in opdracht van MainPlus Vastgoedonderhoud.
Kantoor Delta Lloyd
Januari 2017
Realisatie Rocycle Studio Zuidas
In een casco nieuwbouwcomplex op de Zuidas in Amsterdam bouwen wij op de begane grond een luxe spinning school. Het gaat hierbij om het volledige inbouwpakket.
Rocycle Studio
Januari 2017
Renovatie kantoren Jobarco
De werkzaamheden aan de interne verbouwing aan de interne kantoren van Jobarco te Benthuizen is van start gegaan. In een tijdsbestek van 7 weken worden de kantoorruimtes gerenoveerd.
November 2016
Werkzaamheden OBS Piramide loc. Europawijk in volle gang
De werkzaamheden bij OBS Piramide locatie Europawijk zijn gestart. Half oktober zijn wij, in opdracht van Stichting Spaarnesant, gestart met de uitbreiding en renovatie van de bestaande basisschool.
Nieuwe aanbouw vordert gestaag
Oktober 2016
Basisschool Piramide locatie Boerhaavewijk opgeleverd
De werkzaamheden bij basisschool De Piramide locatie Boerhaavewijk zijn opgeleverd. In opdracht van Stichting Spaarnesant hebben wij het bestaande gebouw uitgebreid door middel van een overkapping van de patio.

Ook zijn alle gangen en toiletgroepen gerenoveerd mede als de personeelsruimte en kantoren.
Fotograaf MWA Hart Nibbrig
Fotograaf MWA Hart Nibbrig
Oktober 2016
Artikel Madame Tussauds Amsterdam
Artikel in OnderhoudNL Magazine over de werkzaamheden van Thunnissen Onderhoud in Madame Tussauds te Amsterdam.
Madame Tussauds
September 2016
Velserhooft fase 2 opgeleverd
De 2e fase van complex Velserhooft aan de Wulverderlaan in Santpoort Noord is opgeleverd. In 28 weken zijn de gevels en 96 appartementen in bewoonde toestand gerenoveerd.

Wij hebben onder andere uitgevoerd:
-isoleren van gevels en vervangen gevelmetselwerk kopgevels en liftschacht en vervangen kozijnen,
-gehele complex opwaarderen van label F naar label B conform subsidievoorwaarden,
-binnen situatie meterkast creëren d.m.v. uitbreiden hal,
-brandwerend afwerken van de meterkasten,
-vervangen galerij- en balkonhekken,
-vervangen draaiende delen en beglazing,
-vervangen keukens, badkamers, gietijzeren standleidingen en herindeling ruimtes,
-aanpassen E-installatie, W-installatie d.m.v. individuele CV

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in bewoonde toestand in binnenstedelijk gebied, waarbij Thunnissen Onderhoud verantwoordelijk was voor de volledige communicatie en coördinatie. Het gehele project is volgens het lean concept aangepakt d.m.v. de met alle partijen vooraf opgestelde pull-planning.
Augustus 2016
Zwembad De Slag
In opdracht van de Gemeente Zaanstad afdeling Ingenieursbureau is de vestiging in Amsterdam begonnen met de renovatie en upgrade van Zwembad De Slag in Zaandam.

1 zwembad is volledig leeggelopen voor het herstellen van betonrot. Het andere bad is 50 cm water uitgelopen voor het vervangen van de tegels van de overstortgoot.

Verder wordt al het houtwerk in het gehele zwembad geschilderd, nieuwe vloer- en wandafwerking in de entree, voegwerk vloertegels in gehele zwembad vervangen, divers tegelwerk hersteld en 2 vergaderruimtes gerealiseerd op de eerste verdieping.


Zwembed De Slag
Augustus 2016
Opdracht gevelrenovatie Winkelcentrum De Hatert
Renpart Retail X C.V. heeft de vestiging in Rijswijk opdracht gegeven voor de gevelrenovatie van winkelcentrum De Hatert in Nijmegen.

Medio september zullen de werkzaamheden starten.
Augustus 2016
Nieuwbouw recreatiezaal 't Kloosterhof opgeleverd
In opdracht van R.K. Stichting Zorgcentra Meerlanden is Thunnissen Onderhoud in maart gestart met de uitbreiding van de bestaande recreatiezaal d.m.v. nieuwbouw en de verbouw van diversen ruimtes is de bestaande laagbouw.

Inmiddels is het project na alle tevredenheid en binnen de gestelde planning uitgevoerd.
Augustus 2016
Nieuwbouw speeltuingebouw Speeltuinvereniging Haarlem Oost
Van de Gemeente Haarlem afdeling gebiedsontwikkeling en beheer heeft de vestiging in Cruquius opdracht gekregen een nieuw speeltuingebouw voor Speeltuinvereniging Haarlem Oost aan de Anna Kaulbachlaan 14 in Haarlem te realiseren.

De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang.
Juni 2016
Opdracht Basisschool de Piramide 2 locaties
Thunnissen Onderhoud heeft van Stichting Spaarnesant opdracht gekregen voor de renovatie van Basisschool De Piramide, zowel locatie Boerhaave als Europawijk.

De werkzaamheden zullen in bouwteam worden uitgevoerd in de schoolvakantie.
Mei 2016
10 nieuwe bedrijfsbussen
Thunnissen Onderhoud heeft 10 nieuwe Ford bussen in ontvangst genomen van Ardea te Haarlem.
Zo kunnen wij onze klanten optimaal bedienen.
April 2016
Feestelijke eerste paal 't Kloosterhof Aalsmeer
Op donderdag 21 april 2016 is op feestelijke wijze de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van de bestaande recreatiezaal van 't Kloosterhof te Aalsmeer. Inmiddels is het project in volle gang. 

U kunt het project volgen middels een fotoverslag onder de tab 'projecten'.
Feestelijke eerste paal
Maart 2016
Aannemingsovereenkomst 't Kloosterhof getekend
Thunnissen Onderhoud heeft van R.K. Stichting Zorgcentra Meerlanden opdracht gekregen voor het uitbreiden van de recreatiezaal en de verbouwen en herindeling van de laagbouw van´t Kloosterhof te Aalsmeer. 

Week 16 wordt er gestart met het uitbreiden van de recreatiezaal door middel van 140m2 nieuwbouw. Ook worden de bestaande ruimtes aangepakt van de laagbouw: nieuwe toiletgroepen, kantoren, kleedruimtes, ontmoetingsruimte en mortuarium. De gehele gevel wordt vervangen. Er wordt een nieuw cv-systeem en mv-installatie geplaatst en de bestaande elektra installatie aangepast.

De verwachting is dat het project medio augustus wordt opgeleverd.
Opbouw bouwplaats
Artist Impression nieuwbouw recreatiezaal
Februari 2016
Gevelrenovatie VvE Gravenhof gestart
Thunnissen Onderhoud is gestart met de renovatie van de gevel van VvE Gravenhof in Den Haag. Het gaat om het vervangen van 150m2 gevelbekleding inclusief achterconstructie en isolatie en het vervangen van 41 stuks balkonhekken. De werkzaamheden zullen ongeveer 6 weken in beslag nemen.
VvE Gravenhof Den Haag
Februari 2016
Voorbereiden project Velserhooft d.m.v. LEAN
Op dinsdag 2 februari is er weer een succesvolle pull plan sessie geweest van uit het lean concept voor het project '2e fase groot onderhoud 96 appartementen complex Velserhooft' te Santpoort Noord.

Op deze dag waren er ongeveer 50 personen aanwezig om deel te nemen aan deze intensieve sessie. Hierbij waren betrokken; de opdrachtgever Stichting HBA, de directie Meijran Architecten en alle betrokken onderaannemers en leveranciers.

Buiten de gemaakt sessie was er ook gelegenheid om tijden de lunch kennis te maken met  iedereen die bij het project betrokken is, wat de sfeer op het project positief zal beïnvloeden.

Het project bestaat uit een hoogbouw complex met 96 appartementen waarvan in bewoonde toestand de badkamer, keuken, balkondeuren en ramen vervangen worden. Ook gaan we de bestaande standleidingen vervangen en van blokverwarming naar individuele cv ketels per woning. Uiteraard worden de woningen tijdens de uitvoering voorzien van een noodkeuken met gaskooktoestel en warm water, noodverwarming en chemische toiletten.

Aan de buitenzijde gaan we het voegwerk van de liftschachten en entree vervangen en alle balkonhekken aan de achterzijde. Daarnaast gaan we het complex opwaarderen van Label G naar Label B door o.a. de beglazing te vervangen door HR PlusPlus en alle gevelwanden opnieuw te isoleren en nieuwe kierdichtingen toe te passen.

Om een pull-plan sessie te laten slagen is het belangrijk dat alle bouwpartners aanwezig zijn om onderstaande doelen te kunnen bereiken:

Duidelijkheid in:
- wat er moet gebeuren,
- wanneer het moet gebeuren,
- hoe het moet gebeuren.

Dit zodat:
- er geen verrassingen zijn over waar en hoe de één eindigt en de ander begint,
- de afgesproken inspanning op het afgesproken tijdstip wordt uitgevoerd,
- het project een succes wordt voor alle deelnemers.

Focus ligt op:
- uitdrijven van verspillingen zoals wachten, fouten, afstemmingsverliezen etc.,
- zo'n kort mogelijke bouwtijd creëren,
- creëren van zo veel mogelijk waarde voor de klant met zo min mogelijk overlast.


Op maandag 15 februari gaat het project van start 

Februari 2016
Raamovereenkomst Woonstichting Sint Antonius van Padua getekend
Onze vestiging in Rijnsburg heeft een raamovereenkomst getekend met Woonstichting Sint Antonius van Padua in Noordwijkerhout, voor gedurende een looptijd van 1 jaar. 

In combinatie met 2 andere partners zijn wij verantwoordelijk voor de renovatie- en mutatiewerkzaamheden in de ongeveer 1.900 woningen van Woonstichting Padua.
December 2015
Opdracht fase 2 complex Velserhooft
Half december heeft Thunnissen Onderhoud opdracht gekregen van Stichting HBA voor de 2e fase voor renovatie- en onderhoudswerkzaamheden van 96 appartementen in complex Velserhooft aan de Wulverderlaan te Santpoort.
Afgelopen jaar heeft Thunnissen Onderhoud fase 1, een complete gevelrenovatie, afgerond.

Medio half februari gaan de werkzaamheden van fase 2 van start.


Complex Velserhooft Santpoort
November 2015
Raamovereenkomst Stichting Spaarnesant
Thunnissen Onderhoud heeft een raamovereenkomst getekend met Stichting Spaarnesant voor het dagelijks onderhoud van 21 openbare basisscholen in de regio Haarlem voor een periode van 5 jaar. Dit naar aanleiding van een aanbesteding.
Oktober 2015
Bouwdeel 3 Stadhuis Haarlem
Thunnissen Onderhoud is gestart met het gevelonderhoud van bouwdeel 3 van het Stadhuis gelegen aan de Grote Markt 2 te Haarlem.

Dit jaar en volgend jaar zullen er werkzaamheden worden verricht aan o.a. het schilderwerk, voeg- en metselwerk en restauratiewerkzaamheden aan het natuursteen en de fontein.


Oktober 2015
Zonnewijzer II opgeleverd
In opdracht van Stichting Spaarnesant zijn wij in juli begonnen met de renovatie van Basisschool de Zonnewijzer II te Haarlem. Het complete schoolgebouw is gerenoveerd alsmede de gymnastiekruimten en kleedkamers. 
Vrijdag 23 oktober is het schoolgebouw aan de Planetenlaan opgeleverd en de leerlingen en leraren zullen op woensdag 28 oktober hun intrek nemen.

Dit heugelijke feit moet natuurlijk ook gevierd worden op vrijdag 30 oktober waarbij de Wethouder van Onderwijs het gebouw officieel zal openen.
Basisschool De Zonnewijzer II
Oktober 2015
Villa Westerweide (Verkade Villa) Zaandam
Thunnissen Onderhoud restaureert Villa Westerweide, ook wel bekend als de Verkade Villa, in opdracht van de gemeente Zaanstad.

Het pand werd in 1939 gebouwd in opdracht van Co Verkade. Inmiddels is het toe aan een grote opknapbeurt.

Lees ook het artikel op http://deorkaan.nl/restauratie-villa-westerweide-verkade-villa/
Verkade Villa in de steigers
September 2015
Opdracht Woonzorg Nederland
Thunnissen Onderhoud Cruquius heeft opdracht gekregen voor het leveren en aanbrengen van akoestische voorzieningen in de wijkzaal Sandestein. Het project start medio week 37-2015 en zal 4 weken in beslag nemen.
September 2015
Opdracht Chimpie Champ
Thunnissen Onderhoud Amsterdam heeft opdracht ontvangen voor het verbouwen van overdekte speeltuin Chimpie Champ te Aalsmeer.
Augustus 2015
Feestelijke opening Wijkgezondheidscentrum Velserbroek
Afgelopen donderdag 28 augustus is het Wijkgezondheidscentrum aan de Aletta Jacobsstraat 200-220 te Velserbroek feestelijk geopend. Klik hier voor het artikel
Opening wijkcentrum
Juli 2015
Opdracht Spaarnesant
Op 14 juli 2015 heeft Thunnissen Onderhoud opdracht ontvangen van Stichting Spaarnesant voor het renoveren van de Zonnewijzer II.
De werkzaamheden omvatten bouwkundige- en installatietechnische werkzaamheden en zullen tot medio eind oktober duren.
Het totaal te renoveren oppervlak is 1200 m2.
Juli 2015
Uitbreiding contract
Thunnissen Onderhoud Benthuizen heeft op hun bestaande contract voor dagelijks onderhoud een toevoeging van 3208 woningen ontvangen van Mainplus die de belangen van Rijswijk Wonen vertegenwoordigt.
Hiermee komt het totaal op 6348 wooneenheden.
Juni 2015
Sea Life Scheveningen
De pinguïns kunnen eindelijk de show stelen in Sea Life Scheveningen. Het pinguïnverblijf is af. Er zijn zes Humbold pinguïns die mogen vertoeven in een nieuw onderkomen, einde van dit jaar komen er nog een aantal bij.  
Sea Life Scheveningen
Juni 2015
Artikel over VGO-keur.
Deze maand staat Thunnissen Onderhoud met een artikel over het VGO-keur in OnderhoudNL Magazine, het blad van OnderhoudNL.
Lees hier het volledige artikel.
Juni 2015
Oplevering panden gem. Haarlem
De gevelrenovatie van diverse monumentale panden in de binnenstad van Haarlem is gereed. De werkzaamheden bestonden uit monumentaal schilderwerk, metselwerk, voegwerk en houtrotherstel.

De opgeleverde projecten zijn onderdeel van ons contract met de gemeente Haarlem 'prestatiegericht gevelonderhoud'.
Groot Heiligland
Stadsbibliotheek Haarlem Gasthuisstraat
Gasthuisstraat
Maart 2015
Gevelrenovatie Stadhuis gemeente Haarlem
De lente hangt in de lucht; een mooi moment om te starten met de gevelrenovatie van het stadhuis aan de Grote Markt in Haarlem. Tevens is gestart met de gevelrenovatie van de stadsbibliotheek gelegen aan de Gasthuisstraat te Haarlem.

Deze twee projecten maken deel uit van het onlangs getekende contract met de gemeente Haarlem 'prestatiegericht gevelonderhoud'.

De werkzaamheden bestaan uit; monumentaal schilderwerk, metselwerk, voegwerk en houtrotherstel.

Medio april worden beiden projecten opgeleverd.
Stadhuis gemeente Haarlem
Stadsbibliotheek gemeente Haarlem
Februari 2015
Nieuw pinguïnverblijf Sea Life Scheveningen
De vestiging in Amsterdam heeft een wel heel leuke opdracht binnengehaald. Van Sea Life Scheveningen hebben wij opdracht gekregen voor de bouw van een nieuw pinguïnverblijf voor de Humboldt pinguïns. De eerste paal voor het 150m2 verblijf is inmiddels geslagen en de opening staat gepland voor medio april.
Zie video van de bouwwerkzaamheden bij Sea Life op onze media pagina
Februari 2015
VGO-keur behaald
Na maanden van voorbereiding, met als doel het behalen van het VGO-keur, kunnen wij met grote trots mededelen dat wij als een van de eerste van Nederland de audit met een positief resultaat hebben volbracht op alle vier de disciplines: gevel, dak, installatie en interieur. Vanaf heden mogen wij het VGO-keur voeren.

Het VGO-keur is het keurmerk voor ResultaatGericht Samenwerken (RGS) in onderhoud en renovatie van vastgoed. RGS is een vrij nieuwe manier van samenwerken. Het verschil met traditioneel aanbesteden is dat opdrachtgevers bij vastgoedonderhoud streven naar continuïteit in de werkrelatie en naar het wegnemen van risico's. De opdrachtnemer stelt op basis van het door de opdrachtgever gewenste kwaliteitsniveau scenario's op. Bepaalde taken en verantwoordelijkheden worden verlegd naar het onderhouds- of renovatiebedrijf. De samenwerking wordt vastgelegd in een resultaatgericht onderhoudsplan of in een prestatieovereenkomst. Door deze manier van werken krijgt het onderhouds- of renovatiebedrijf een grotere vrijheid om zelf de onderhoudsactiviteiten te bepalen. Met een prestatieovereenkomst wordt bereikt dat het onderhouds- of renovatiebedrijf gedurende langere tijd de kwaliteit van het werk conform de eisen garandeert. Regelmatige periodieke controle is dan ook onderdeel van de overeenkomst. Aan de hand van periodieke inspecties en controles kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers diverse onderhoudsscenario's op- en bijstellen.

Indien u na aanleiding van bovenstaande interesse heeft voor VGO-keur, dan kunt u contact opnemen via ons algemene telefoonnummer 023-548 54 60.

www.vgokeur.nl
Januari 2015
Opdracht gemeente Zaanstad
Na een intensieve selectie- en inschrijvingsperiode heeft de gemeente Zaandstad laten weten de opdracht 'prestatiegericht gevelonderhoud' aan ons te gunnen. Het gaat om een raamovereenkomst voor de duur van vier jaar, voor alle panden van de gemeente Zaanstad. Een opdracht waar zowel Thunnissen Onderhoud als Ripperda Vastgoedbehoud erg trots op is.

Het betreft het onderhoud van gevels van gebouwen. Onderhoudsgevoelige bouwdelen aan de gevel die mogelijk onderhoud behoeven; metselwerk, voegwerk, stucwerk, schilderwerk, kozijnen, ramen deuren en luiken en gevelbekledingen (bijvoorbeeld hout etc).
Stadhuis Zaanstad
Januari 2015
Gemeente Haarlem 'het 1e half jaar'
Thunnissen Onderhoud Cruquius (bouwkundig) heeft in samenwerking met Ripperda Vastgoedbehoud (schilderwerk) op basis van het contract  prestatiegericht gevelonderhoud de eerste objecten in opdracht gekregen. De eerste objecten zijn reeds opgeleverd.
Donkere Spaarne 32 rd-zw
Lange Raamstraat 17 zw
Lange Raamstraat 40
Lange Wijngaardstraat 20-22 rd-zw
Noorder Schoolsteeg 5
Parkeergarage Pieterstraat
De Witstraat 1
November 2014
Deelopdracht complex Velserhooft
Thunnissen Onderhoud Cruquius heeft (deel) opdracht gekregen van Stichting HBA om te starten met de eerste fase van de renovatie van complex Velserhooft te Santpoort Noord. Deze fase bestaat uit het renoveren van de gevel. Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het opbouwen van de steigers.
Opbouw steiger kopgevel
Opbouw steiger 2e kopgevel
November 2014
Laatste loodjes renovatie "de Eenhoorn"
Op vrijdag 14 november zijn de koelmachines voor ons project de Eenhoorn met een spectaculaire hijsactie geplaatst op de dakopbouw van het politiegebouw. Dit is een van de laatste loodjes van een renovatie van ruim een jaar. Op 18 december zal het geheel worden opgeleverd.
Oude koelmachines
Nieuwe koelmachines
Actie foto
November 2014
Kantoorgebouw Pakhuis Amsterdam
Thunnissen Onderhoud Amsterdam heeft de opdracht ontvangen van Savills Property Management om de 2e en 3e verdieping te splitsen tot verhuur eenheden.
Buitenzijde Pakhuis
November 2014
Oplevering "postkantoor" Kaag
Deze maand is door Thunnissen Onderhoud Cruquius succesvol het voormalige postkantoor op kaageiland opgeleverd tot woonhuis.
De bestaande woonhuis is voor een groot gedeelte gesloopt en wederopgebouwd tot het huidige model.

Binnenzijde achter
Voorzijde
Achterzijde
Detail voorzijde
Rechterzijde
Oktober 2014
Contract WGC De Hofstede getekend
Op maandag 6 oktober jl. is de aannemingsovereenkomst getekend voor de verbouw van Wijkgezondsheidscentrum De Hofstede te Velserbroek. Deze opdracht hebben wij mogen ontvangen van Velison Wonen, gevestigd in IJmuiden.

Begin november zullen wij starten met het herinrichten van de bestaande praktijkruimte van de HOED-praktijk en het overkappen en inrichten van het binnen-buiten-binnen gebied.

Het project zal ongeveer 25 weken in beslag nemen.
Tekenen contract
September 2014
IJs voor de leerlingen van Mythylschool de Regenboog
Tijdens de verbouwing op Mythylschool de Regenboog in Haarlem hebben de leerlingen en leerkrachten best wat overlast gehad. Ondanks dat we in de zomervakantie hebben doorgewerkt waardoor we de overlast tot een minimum hebben weten te beperken, blijven er altijd klussen die toch wat overlast met zich meebrengen.

Om het een beetje goed te maken hebben wij alle leerlingen en leerkrachten van De Regenboog getrakteerd op een ijsje.

De ijsbus met Italiaans schepijs kwam voorrijden op het schoolplein en per klas werd een heerlijk ijsje gehaald.

Het was een succes.
IJsbus
Augustus 2014
Cursus houtrot volgens Renovaid systeem
Op 19 augustus jl. hebben 6 van onze timmerlieden en 1 projectleider van Ripperda Vastgoedbehoud de cursus houtrot renovatie volgens het Renovaid systeem gevolgd. Het was een leerzame en leuke dag. Iedereen is geslaagd waardoor Thunnissen Onderhoud nu in het bezit is van het bedrijfscertificaat. Dit is weer een goede stap richting de VGO-Keur certificaat.
certificaat Renovaid
Augustus 2014
Renovatie Bos en Vaartschool
Afgelopen zomervakantie hebben wij flink de handen uit de mouwen moeten steken op diverse projecten. Zo ook op de Bos en Vaartschool in Haarlem. In opdracht van Stichting Spaarnesant hebben wij een grote renovatie uitgevoerd.

In 2011 zijn wij gestart met het gefaseerd renoveren van deze basisschool in de monumentale Koninginnebuurt. Deze schoolvakantie hebben wij de laatste fase uitgevoerd. In deze fase zijn de entree, douches, toiletten, directiekamer, lerarenkamer en trappenhuis aangepakt. De gevelbekleding van de nieuwbouw uit 1985 is compleet vervangen. Ook is er een nieuwe mechanische ventilatie in de gehele school aangebracht.

Mede door de prettige samenwerking tussen alle partijen hebben wij deze klus tijdig kunnen klaren en kunnen we terug kijken op een mooi resultaat.
Juni 2014
Uitdaging voor Thunnissen Onderhoud Amsterdam
In de drukste straat van Nederland, de Kalverstraat in Amsterdam, start onze vestiging in Amsterdam in de landelijke bouwvak vakantie met de verbouwing van de voormalige Footlocker. Dit in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, beheerder Cushman & Wakefield.

De totale uitvoeringsduur bedraagt zo'n 10 weken. De werkzaamheden omvatten in hoofdzaak het leveren en monteren van een staalconstructie door het gehele pand en het creëren van een vide over de tweede verdieping. Tevens de draagkracht van de bestaande houten vloeren en balklagen vergroten naar de eisen van het bouwbesluit. De puien en de gevel worden ook aangepakt. Het betreft een beschermd stadsgezicht.
Footlocker in Kalverstraat
Juni 2014
Voortgang DVC Buiksloot
In februari is de vestiging in Cruquius gestart met de renovatie van het clubgebouw van voetbalvereniging DVC Buiksloot te Amsterdam Noord.

Inpandig zijn de 13 kleedkamers, 8 douches en 5 toiletgroepen al gerenoveerd. De buitenschil is ook geheel aangepakt; alle gevelkozijnen, gevelbeplating, isolatie en dakbedekking zijn vervangen.

2 weken geleden is de bouwvergunning verstrekt voor een dakopbouw van 80m2. In deze laatste fase van het project zullen wij de dakopbouw gaan realiseren waar onder andere de bestuurskamer en een MIVA toilet in zullen komen.

Begin juli zal dit project worden opgeleverd waarna de gefuseerde voetbalvereniging er zijn intrek in zal nemen.
Realisatie dakopbouw
Mei 2014
Opening R.K. Parochie H. Joannes de Doper
Ter gelegenheid van de opening van "Het Fundament" heeft Thunnissen Onderhoud de opdrachtgever, de heer C.Th.J. van Lent, de heer W. van Galen en de heer H. Götz van GVB Architecten bv, een fotoboek overhandigd met beeldmateriaal van alle werkzaamheden van start tot oplevering.

Ook is er een fotocollage gemaakt welke is opgehangen in "Het Fundament".

Klik op onderstaande link om het fotoboek te bekijken.

FOTOBOEK


April 2014
Oplevering R.K. Parochie H. Joannes de Doper
Na een jaar werkzaamheden te hebben verricht is op 11 april 2014 de R.K. Parochie H. Joannes de Doper opgeleverd. In dit jaar hebben wij als hoofdaannemer verschillende delen van de kerk onderhanden genomen:

Onder de kerk is een multifunctionele kelder gerealiseerd voorzien van vloerverwarming. Om de kelder te kunnen betreden is er een nieuwe entree met lift aangebouwd.
Het dak van de kerk is gerenoveerd en geïsoleerd en aan 1 zijde voorzien van 153 zonnepanelen.
De kerkzaal is voorzien van vloerverwarming, een nieuw priesterkoor en vloerafwerking en is volledig geschilderd.

Op 25 april vond de officiële opening plaats voor ieder die een bijdrage heeft geleverd om "Het Fundament" te realiseren.

April 2014
Opdracht voormalig postkantoor Kaageiland
Van Noach bv, de heer C.Th.J. van Lent, heeft de vestiging in Cruquius opdracht gekregen voor de verbouwing van het voormalige postkantoor op Kaageiland. 

Het postkantoor bestaat nu nog uit 2 woningen. Thunnissen Onderhoud gaat dit verbouwen tot één woonhuis. Tevens zal de voorgevel gerestaureerd worden. 1 mei aanstaande wordt er gestart met de sloopwerkzaamheden. Het project zal ongeveer 20 weken in beslag nemen.
Voormalig postkantoor
April 2014
Contract Gemeente Haarlem getekend
Op woensdag 23 april is het 4-jarig contract met Gemeente Haarlem getekend. Het betreft prestatiegericht gevelonderhoud voor alle (monumentale) panden van de Gemeente Haarlem in het stadcentrum.

 
April 2014
Opdracht Woonzorg Nederland Hilversum
In opdracht van Woonzorg Nederland start onze vestiging in Cruquius in week 20 met de uitvoering van brandwerende voorzieningen op 3 locaties in Hilversum. 

Het project wordt in 3 fases uitgevoerd; locatie De Kerk, De Korf en de Naarderstraat te Hilversum. Deze locaties bestaan uit zorgwoningen welke in bewoonde situatie zullen worden verbouwd. 

Met de ruime ervaring die Thunnissen Onderhoud heeft in het werken in bewoonde situaties, zullen wij er alles aan doen om de eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Medio week 32 zullen de 3 locaties zijn opgeleverd.   

Maart 2014
Nieuwe show Amsterdam Dungeon opgeleverd
In januari berichtte wij u dat Thunnissen Onderhoud in Amsterdam opdracht heeft gekregen voor de realisatie van een nieuwe show in The Amsterdam Dungeons.

Inmiddels is de nieuwe show "Dina & Helena Ghost Show" naar tevredenheid opgeleverd en volop in gebruik. Volgens onze vaklieden een erg leuke timmerklus om aan te mogen werken.

Foto's van het eindresultaat zijn niet beschikbaar voor publicatie. Dit in verband met het verrassingseffect voor de bezoekers van The Amsterdam Dungeons.


Maart 2014
Voortgang R.K. Parochie H. Joannes de Doper
In april 2013 is Thunnissen Onderhoud gestart met de realisatie van een kelder onder Parochie H. Joannes de Doper te Hoofddorp. Op dit moment word de laatste gietvloeren gestort en zullen volgende week de laatste puntjes op de i gezet worden. Op vrijdag 4 april zal er na een jaar werkzaamheden opgeleverd gaan worden.

Op vrijdag 25 april vindt de officiële opening plaats voor ieder die een bijdrage heeft geleverd om 'het Fundament' te realiseren.  

Op zondag 22 juni vindt de officiële inzegening plaats met Bisschop Punt.

Maart 2014
Cursus 'de klantgerichte vakman'
Vanuit het contract, welke Thunnissen Onderhoud heeft gesloten met MainPlus B.V. in opdracht van Rijswijk Wonen, hebben een 2-tal van onze timmerlieden deelgenomen aan de cursus 'De klantgerichte vakman' en 'herkennen sociale misstanden'. Deze cursussen draagt bij aan de hoge kwaliteit van dienstverlening welke u van Thunnissen Onderhoud gewend bent.
Maart 2014
VGO-keur
Sinds januari 2014 is Thunnissen Onderhoud aspirant-deelnemer van Stichting VGO. Dit betekend dat wij voornemens zijn dit jaar het VGO-keur te bepalen. Dit certificaat geeft aan dat wij resultaatgericht vastgoedonderhoud tot in de puntjes beheersen. Het kwaliteitslabel voor vastgoedonderhoud is het eerste en enige onafhankelijke keurmerk dat vastgoedbeheerders zekerheid biedt over de kwaliteit en stabiliteit van een onderhoudsbedrijf en diens producten en diensten. Een 40-tal ondernemingen in Nederland is op dit moment in bezit van het VGO-keur.

VGO-keur geeft u de garantie dat Thunnissen Onderhoud een solide en betrouwbare partner is, met wie u zonder risico een lange termijnovereenkomst in de vorm van resultaatgerichte samenwerking kan aangaan. Met dit predicaat bieden wij u:

- onafhankelijke en objectieve kwaliteitstoetsing,
- een financieel stabiele partner,
- beheersing van resultaatgericht vastgoedonderhoud,
- een hoge opdrachtgevertevredenheid,
- bewonersvriendelijk en duurzaam onderhoudsoplossingen,
- marktconformiteit.

Wilt u meer weten over VGO-keur?
kijk dan op www.vgokeur.nl


VGO-keur
Maart 2014
Revitaliseren Basisschool Molenwiek afd. Montessori
Thunnissen Onderhoud Cruquius bv heeft opdracht gekregen van Stichting Spaarnesant voor het revitaliseren van Basisschool de Molenwiek afdeling Montessori te Haarlem. De revitalisering vindt plaats in de lokalen en algemene ruimtes.

In week 7 is er gestart met de werkzaamheden en deze verlopen voorspoedig. De verwachting is week 12 op te leveren.
Basisschool Molenwiek afd. Montessori
Februari 2014
Uit de Cobouw van 11-02-2014
Februari 2014
Opdracht 33 badkamervloeren
De afdeling in Alkmaar heeft van Omring opdracht gekregen voor het leveren en aanbrengen van 33 stuks epoxytroffelvloeren in verpleeghuis Nicolaas in Lutjebroek, West Friesland. Het project is inmiddels van start gegaan en zal ongeveer 16 weken in beslag nemen.

Omring biedt advies, zorg en een beschutte woonomgeving aan met name oudere met beperkingen.

Locatie Nicolaas te Lutjebroek
Februari 2014
S.V. De Meteoor opgeleverd
Onlangs zijn de werkzaamheden bij S.V. De Meteoor opgeleverd. Deze voetbalclub is gelegen op sportcomplex Tuindorp Oostzaan.

Van Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord hebben wij opdracht gekregen om het geheel bestaande waterleidingnet te vervangen voor een nieuw legionellaproef systeem. Ook hebben wij het plafond in de gang vervangen en nieuwe douchekoppen en drukknoppen in de douches aangebracht.

De alles heeft plaats gevonden tijdens de winterstop zodat de leden geen overlast zouden ondervinden.   
S.V. De Meteoor
Februari 2014
Verhuizing vestiging Benthuizen
Thunnissen Onderhoud Benthuizen bv verhuist naar Rijswijk. Door deze verhuizing liggen we centraal in de regio Haaglanden en kunnen we adequaat handelen naar de wensen van onze opdrachtgevers.

Bezoekadres: 
Thunnissen Onderhoud Benthuizen bv
Citerstraat 4
2287 EN  Rijswijk
(070) 394 45 03
(023) 548 54 99 

Postadres:
Postbus 152
2100 AD  Heemstede

Vanaf heden zijn wij u weer graag van dienst vanuit onze nieuwe vestiging. 

Januari 2014
Opdracht Amsterdam Dungeon
De vestiging in Amsterdam heeft wederom een opdracht mogen ontvangen van The Amsterdam Dungeons (Merlin Entertainment) voor de realisatie van een nieuwe show.

The Amsterdam Dungeon levert aan de hand van een geweldige cast van acteurs, special effects, toneel, decor en scripts, een unieke 'walkthrough' show die je kunt zien, horen, aanraken, ruiken en voelen. Het is erg grappig maar soms ook een beetje eng.

Vanaf week 5 zullen wij bouwkundige werkzaamheden uitvoeren ten behoeve van de nieuwe show "Dina & Helena Ghost Show" alsmede het wijzigen van de ontvangstruimte voor de gasten ter vervanging van "the ride" (achtbaan)  in de voormalige kerkzaal aan het Rokin te Amsterdam.
The Amsterdam Dungeon
Werkzaamheden in volle gang
Januari 2014
Opdracht renovatie clubgebouw DVC Buiksloot
Onze vestiging in Cruquius heeft opdracht gekregen van Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord voor de renovatie van het Clubgebouw DVC Buiksloot, Baron de Coubertinlaan 6 te Amsterdam.

Voetbalclub DVC Buiksloot is ontstaan uit een fusie tussen DWV en Volewijckers. Dit waren 2 legendarische voetbalclubs uit Amsterdam Noord en elkaars 'aartsrivalen'. Als DVC Buiksloot is het seizoen 2013-2014 van start gegaan en zijn ze gehuisvest in het oude clubgebouw van De Volenwijckers. Hier zal ook de renovatie plaats gaan vinden. De club zal dan tijdelijk hun intrek nemen in het oude clubgebouw van DWV.


De renovatie bestaat uit:
Wanden van douches tegelen
Waterinstallatie aanpassen volgens de huidige normen
Gevelkozijnen vervangen
Bestaande trespa gevelbeplating vervangen en isoleren
Nieuwe dakbedekking aanbrengen
Nieuwe dakopbouw realiseren
Compleet schilderen
Elektra installatie

Voorbereiden zijn in volle gang en de renovatie zal spoedig van start gaan.Voorlopig ontwerp clubgebouw
December 2013
Contract Woonzorg Nederland
Recentelijk heeft Thunnissen Onderhoud een overeenkomst gesloten met Woonzorg Nederland. Vanaf 1 januari 2014 zullen wij mutatie-en serviceonderhoud en regie opdrachten voor Woonzorg Nederland gaan uitvoeren.

Woonzorg Nederland is geen onbekende van Thunnissen Onderhoud. Ook na het tekenen van het contract zullen wij de jarenlange samenwerking met plezier en naar alle tevredenheid voortzetten.
September 2013
Dagelijks onderhoud Rijswijk Wonen gestart
Thunnissen Onderhoud heeft een onderhoudscontract getekend voor een periode van 3,5 jaar met MainPlus voor het dagelijks onderhoud van 3000 woningen van Rijswijk Wonen.

MainPlus is een 100 procent facilitair bedrijf met een achtergrond in beheer van vastgoed, onderhoud en ICT. Ze bieden vastgoedeigenaren zekerheid rond de variabele kostenpost service- en mutatieonderhoud door de zorg en verantwoording van intake tot uitvoering en administratieve afwikkeling over te nemen.

Rijswijk Wonen is een woningcorporatie met ruim 6000 woningen in de regio Haaglanden. Ze bezitten ruim 25 procent van de woningen in Rijswijk. Ze investeren in een duurzame versterking van de wijken en buurten onder het motto 'thuis en in de buurt'.
September 2013
Onderhoudscontract Dunavie getekend
Op vrijdag 13-09-2013 heeft Thunnissen Onderhoud een 3-jarig onderhoudscontract getekend met Dunavie. Vanaf 1 oktober zal de vestiging in Rijnsburg en 2 andere aannemers dagelijks zorgdragen voor het onderhoud van de 8000 woningen, garages en bedrijfspanden in de gemeente Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.
September 2013
Administratiemaatschappij Stad en Lande bv
De vestiging in Rijnsburg heeft inmiddels de 5e,- 6e,- en 7e mutatiewoning als opdracht binnengekregen van Stad en Lande. Stad en Lande beheert een vastgoedportefeuille bestaand uit een groot aantal woningen, winkels, kantoren en garageboxen in Den Haag en omgeving.
September 2013
Politiegebouw De Eenhoorn Amsterdam
Maandag 2 september is de vestiging Amsterdam gestart met de renovatiewerkzaamheden van het gebouw De Eenhoorn van Politie Amsterdam-Amstelland. De werkzaamheden omvatten voornamelijk het formeren van nieuwe brandscheidingen in het gehele gebouw, een en ander na een uitgevoerde brandscan. Logistiek gezien is de renovatie een hele uitdaging. Er wordt begonnen op de eerste- en tweede- en derde verdieping met het plaatsen van brandwerende scheidingswanden en alle verdere werkzaamheden die daarop aansluiten. Tijdens de werkzaamheden zal het pand in gebruik blijven. De totale bouwtijd zal ongeveer een jaar bedragen.
Politie gebouw De Eenhoorn te Amsterdam
Juli 2013
Thunnissen Onderhoud en Ripper bundelen krachten
Ripperda Vastgoedbehoud en Thunnissen Onderhoud gaan samen verder. De overeenkomst is op 18 juni 2013 door beide partijen getekend.
De stap is gezet met het oog op de grote vraag naar resultaatgericht onderhoud. Samen zijn Thunnissen Onderhoud en Ripperda beter toegerust om resultaatgericht onderhoud aan te bieden. VZoor opdrachtgevers leidt dit integrale gevelonderhoud tot kostenreductie, betere kostenbeheersing en duurzame kwaliteitsgaranties.

Beiden bedrijven houden hun identiteit
Thunnissen Onderhoud en Ripperda zijn gezonde bedrijven met een lange geschiedenis en eigen klantenkring, waaronder veel woningbouwverenigingen en zorginstellingen. De twee onderhoudsbedrijven versterken via integrale samenwerking elkaar aanbod. Voor opdrachtgevers is de nieuwe combinatie efficiënter en veelzijdiger. Aan de bedrijfsidentiteiten en vestigingslocaties verandert niets.

Kostenreductie en kostenbeheersing
Vetrekpunt van resultaatgericht onderhoud zijn resultaatafspraken met opdrachtgevers over het onderhoudsniveau van buitengevels. Thunnissen Onderhoud en Ripperda waarboregn dit kwaliteitsniveau met meerjarenprestatiecontracten, voor een afgesproken bedrag.
Opdrachtgevers kunnen zo voorspellen wat in de contractperiode hun kosten zijn voor schilderwerk en gevelonderhoud. Door de ketensamenwerking gaan de opstartkosten, indirecte bedrijfskosten en inkoopkosten omlaag.


Allround aanbod van onderhoudsdiensten
Kees van Duijn, directeur van Thunnissen Onderhoud, merkt dat opdrachtgevers op zijn zijn naar een solide, ervaren partner voor resultaatgericht onderhoud. "Zeker met onze financiële slagkracht en specialisaties: grootschalig meerjarenonderhoud, het planmatig aanpakken van gevelonderhoud en een groot aantal zeer ervaren schilders en gevelreparateurs." In de onderhoudscombinatie zijn ook andere disciplines vertegenwoordigd, zoals verbouwing, nieuwbouw, renovatie en een 24-uurscalamiteitendienst. Thunnissen Onderhoud heeft bovendien een eigen elektriciens- en loodgietersbedrijf.
Juli 2013
Sponsoring Stadschouwburg & Philharmonie Haarlem
Thunnissen Onderhoud sponsort in 2013 en 2014 de Stadschouwburg en Philharmonie in Haarlem.
Logo
Juli 2013
Thunnissen sponsort Zuiderzeevaart
Thunnissen Onderhoud heeft ook dit jaar zijn bijdrage geleverd aan de Zuiderzeevaart, ZZV.

De ZZV is een zeilkamp voor jongeren met kanker in de leeftijd van 14 jaar tot ongeveer 20 jaar en wordt georganiseerd door vrijwilligers.
Er wordt met 8 platbodemschepen op het IJsselmeer gevaren en doen daar de voormalige Zuiderzeehavens aan. De schepen worden door de eigenaren zelf vrijwillig gevaren. De ZZV valt onder de Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen.

Logo
April 2013
Opdracht voor Joannes de Doper Hoofddorp
Eerder meldde wij dat de vestiging in Cruquius bezig was met het verkrijgen van een bouwteam opdracht voor het realiseren van een kelder onder de RK Kerk Joannes de Doper in Hoofddorp. De opdracht is aan Thunnissen Onderhoud gegund en de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Eind week 15 zal de sloper beginnen met het uitgraven van de kruipruimte.
Parochie Joannes de Doper
April 2013
Verbouw kantoor Havengebouw
In opdracht van Haven Amsterdam is de vestiging in Amsterdam begonnen met de verbouwing van de bedrijfshallen en het kantoor van de TCC van Haven Amsterdam aan de Capriweg 32. Het kantoor wordt opgeknapt door te sausen, nieuwe deuren, vensterbanken en plafonds, vloerafwerking voor marmoleum en tapijt en het creëren van een artsenruimte.
Bedrijfshal
Kantoor
Maart 2013
Opdracht Sporthal Elzenhagen
Onze vestiging in Cruquius heeft van Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord opdracht gekregen voor de renovatie van Sporthal Elzenhagen op de J.H. Hisgenpad 1 te Amsterdam. Sporthal Elzenhagen is een veel bespeelde hal. Het stadsdeel organiseert er allerlei sportactiviteiten en daarnaast gebruiken scholen, verenigingen en particulieren de hal. Op dit moment is de hal gesloten vanwege de volledige renovatie waar o.a. Thunnissen Onderhoud aan bijdraagt. Op 26 maart jl. zijn wij begonnen met het geheel nieuw opbouwen van de kantine, stookruimte, kleedruimtes en douchegelegenheden. De werkzaamheden zullen ongeveer 7 weken in beslag nemen en medio mei opgeleverd worden.
Februari 2013
Vervoersmaatschappijen Arriva en Veolia
De vestiging in Benthuizen gaat service- en onderhoudwerkzaamheden verrichten voor de vervoersmaatschappijen Arriva Nederland en Veolia Transport Nederland. Arriva verzorgt o.a. het bus- en treinverkeer in diverse provincies waaronder Zuid-Holland. Veolia levert personenvervoer over de weg, het water en per rail verspreid over Nederland.
Inmiddels hebben we de eerste opdrachten binnengekregen.
Februari 2013
Start SEIN Heemstede
Thunnissen Onderhoud Cruquius heeft opdracht voor het treffen van brandwerende voorzieningen in de woon- en slaapvertrekken van SEIN in Heemstede.

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland 'SEIN', is een kennis- en expertisecentrum voor mensen met epilepsie en verwante aandoeningen. SEIN is gespecialiseerd in diagnose, behandeling, begeleiding en wetenschappelijk onderzoek van en naar epilepsie. Om dit mogelijk te maken beschikt SEIN over 3 klinische centra, 12 poliklinieken, woonvoorzieningen, speciaal onderwijs en slaapcentra.

Op de locatie in Heemstede; Meer en Bosch is onze vestiging in Cruquius begonnen met de brandwerende voorzieningen verspreid over 3 gebouwen; De Salem, Schakel en Terp.
In verband met de 'gevoeligheid' van de patiënten worden er in één dag, twee kamers brandwerend gemaakt. Om de patiënten zo min mogelijk te belasten met de werkzaamheden wordt er gewerkt met flexibele tijden van 09.00 uur tot 18.00 uur. Zo kunnen de bewoners in de ochtend rustig opstarten en aan het eind van de dag gewoon weer naar hun eigen kamer. Het project zal zo'n 16 weken in beslag nemen.
Gebouw Salem
Gebouw Terp en Schakel
Februari 2013
Clubgebouw Sporting Noord
De vestiging in Cruquius is sinds eind november 2012 bezig met de renovatie van het clubgebouw van voormalig voetbalvereniging Sporting Noord. Deze opdracht is verkregen van Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord. Op 24 januari is de binnenkant opgeleverd maar door de weeromstandigheden kan de buitenkant nog niet geschilderd worden. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het sanitair, opknappen van de kantine, vloeren vervangen en/of herstellen, alles volledig schilderen en inmiddels is ook de nieuwe lift geplaatst. RKVS TOB is in de winterstop verhuisd naar hun nieuwe onderkomen en het voetbalseizoen gestart op het nieuwe park.
Kantine
Plaatsen lift
September 2012
"eerste steenlegging" instructielokaal Thijsse's Hof
Zaterdag 8 september jl. heeft de "eerste steenlegging" plaats gevonden van de nieuwbouw van het instructielokaal Thijsse's Hof te Bloemendaal.

Deze handeling is verricht door 3 kleinkinderen van de heer Jac. P. Thijsse, de 'geestelijk vader' van Thijsse's Hof. Voorafgaand aan de steenlegging hebben diverse sprekers, waaronder 2 wethouders van Gemeente Bloemendaal, een uitleg gegeven over het ontstaan van het bouwplan alsmede de functie van het gebouw in de Hof.

Aangezien er geen stenen in het gebouw voorkomen is een plaquette onthuld die na de oplevering van het gebouw een plaatsje krijgt tegen de gevel.
Van links naar rechts de 3 kleinkinderen van Jac. P. Thijsse
Augustus 2012
VVE Koxhorn opgeleverd
Inmiddels zijn alle appartementen van VVE Koxhorn opgeleverd. Vanaf half maart tot medio bouwvak hebben wij in 84 appartementen de oude gietijzeren leidingen vervangen door nieuwe kunststofleidingen. Dit alles in bewoonde toestand. We hebben het project in 12 weken, i.p.v. 34 weken kunnen uitvoeren mede dankzij de kunststofleidingen, goede samenwerking met Wavin AS en het gebruik van het lean concept.

De appartementen die in samenspraak met de bewoners zijn opgeleverd hebben uiteindelijke bijna 100% tevredenheid opgeleverd van de bewoners. Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd project en willen aan alle betrokkenen onze dank uitspreken voor hun inzet.
Mei 2012
Voortgang bij VVE Koxhorn
Het vervangen van de standleidingen loopt volgens planning. Van de 4 appartementen complexen zijn er inmiddels 3 afgerond naar tevredenheid van de bewoners.

Informatieverstrekking en communicatie speelt een belangrijke rol in dit project. Middels bewoners avonden en huis-aan-huis bezoeken voor aanvang van de werkzaamheden hebben wij de bewoners zoveel mogelijk betrokken bij het werk.

De werkzaamheden lopen nu voorspoedig. Wij verwachten medio juni alle appartementen te hebben opgeleverd.
Mei 2012
De Molenburg Haarlem
In het Haarlemse Molenwijk ligt De Molenburg. 112 ouderen vinden hier een veilige woonomgeving met ondersteuning op maat.

De Molenburg is het afgelopen jaar stapsgewijs gerenoveerd in opdracht van Stichting SHDH. Onze vestiging in Cruquius heeft opdracht gekregen om de laatste fase, de begane grond, aan te pakken.

De werkzaamheden omvatten de realisatie van een recreatiezaal compleet met uitgiftekeuken. De bestaande 'groot' keuken welke voorheen het huis voorzag van maaltijden wordt omgebouwd tot een gesloten afdeling met 8 slaapkamers, badkamers en een woonkamer. Alle overige ruimten (kantoren, entree, receptie) krijgen een face-lift en hiermee weer een moderne uitstraling.

Inmiddels is er gestart in de recreatiezaal, deze zal ongeveer half juni worden opgeleverd. Daarna wordt er direct gestart met de overige werkzaamheden welke zullen lopen tot eind augustus.
Mei 2012
Brandcompartimentering 't Kloosterhof Aalsmeer
Thunnissen Onderhoud Cruquius heeft in bouwteamverband opdracht verkregen om de brandcompartimentering van 't Kloosterhof in Aalsmeer te herzien. Architectuurstudio Kristel heeft hiervoor nieuwe ontwerptekeningen gemaakt.
't Kloosterhof maakt deel uit van de R.K. Stichting Zorgcentra Meerlanden. Tot deze stichting behoren ook Zorgcentrum De Meerwende in Badhoevedorp en Zorgcentrum De Meerstede in Hoofddorp.

De werkzaamheden omvatten het plaatsen van 87 binnenkozijnen, het vervangen van de brandmeldinstallatie en diverse aanpassingen aan brandslanghaspels en waterleidingnet. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Eind mei zal er gestart worden en de oplevering staat gepland voor na de bouwvak.
Kloosterhof
Fabricage kozijnen in onze eigen fabriek
Mei 2012
Nieuwbouw Thijsse's Hof Bloemendaal
In opdracht van Thijsse's Hof te Bloemendaal heeft onze vestiging in Cruquius opdracht gekregen voor de nieuwbouw van een instructielokaal inclusief bijbehorende vogelvoerderplaats.

De Hof is een heemtuin van natuur- en milieu educatie. In deze tuin worden voor een breed publiek soorten uit Zuid-Kennemerland gedemonstreerd in natuurlijke begroeiing.

Het hout van het oude houten instructielokaal wordt gedemonteerd en voor hergebruik opgeslagen. Het nieuwe instructielokaal wordt maximaal duurzaam gebouwd. Denk aan duurzame houten gevelbekleding, kozijnen en binnenwandafwerking met het FSC-keurmerk. Ook wordt een gedeelte van het dak uitgevoerd als sedum-dak.

Het project is inmiddels in voorbereiding. De start staat gepland medio juli⁄augustus en willen voor het winterseizoen opleveren.
Februari 2012
Verhuisbericht vestiging Alkmaar
Het is zover; wij gaan ons nieuwe kantoor aan de Comeniusstraat 2a in Alkmaar betreden. Vanuit deze vestiging kunnen wij u zoals u van ons gewend bent voor verschillende disciplines, verbouwingen, nieuwbouw, renovatie en onderhoud van dienst zijn. Ook zullen wij de 24-uurs calamiteitendienst uitbreiden naar de regio Alkmaar.

NIEUW ADRES:
Thunnissen Onderhoud bv
afdeling Alkmaar
Comeniusstraat 2a
1817 MS Alkmaar
(072) 820 03 37

Wij hopen u snel te zien op onze vestiging.
Februari 2012
Thunnissen Onderhoud financieel gezond
Thunnissen Onderhoud is door Graydon gecertificeerd als een financieel gezond bedrijf met een goede kredietwaardigheid. Om het Financieel Gezond Certificaat van Graydon te verkrijgen moet een bedrijf aan een aantal strenge criteria voldoen. Gekeken wordt naar omzetcijfers, jaarcijfers en het betaalgedrag.

Thunnissen Onderhoud heeft zijn bedrijfsprofiel bij Graydon opengesteld, zodat klanten en potentiële afnemers de financiële positie van ons bedrijf kunnen volgen.
Graydon Bedrijven is het online platform met zakelijke informatie over alle bedrijven in Nederland (2,3 miljoen), waar iedereen informatie kan opvragen. Op deze wijze kan snel worden bepaald met wie en onder welke voorwaarden u zaken wilt doen. Graydon haalt haar informatie uit meer dan 1000 verschillende bronnen. Deze bronnen worden regelmatig en zorgvuldig geverifieerd, zodat het beeld over de bedrijven altijd actueel en betrouwbaar is.

Logo
Januari 2012
Uit de krant.....
Na aanleiding van de grootschalige verbouwing van de 4e, 5e en 6e verdieping van Madame Tussauds, welke Thunnissen Onderhoud Amsterdam aan het uitvoeren is, mochten leerlingen van basisschool De Capelle helpen met de sloop van 'De Gouden Eeuw' op de 4e verdieping. Deze zal vervangen worden door gethematiseerde ruimtes over geschiedenis en het koningshuis waarbij diverse films en televisieprogramma's te zien zijn. Ook Thunnissen was hierbij aanwezig en hebben onder andere de veiligheidshelmen beschikbaar gesteld voor de leerlingen.
Uit De Telegraaf van 10 januari 2012
Januari 2012
Opdracht VVE Koxhorn
Op 26 januari 2012 is het contract getekend voor het vervangen van de gietijzeren standleidingen van 84 appartementen voor VVE Koxhorn te Amsterdam.

De werkzaamheden omvatten de bestaande leidingschachten ophalen en de bestaande gietijzeren leidingen vervangen voor nieuwe kunststof leidingen inclusief het opnieuw aansluiten van de aanwezige sanitaire toestellen. Medio week 6 wordt er aangevangen met een proefstrang. De werkzaamheden zullen ongeveer week 11 starten om voor de bouwvak opgeleverd te worden. Alle werkzaamheden worden in bewoonde toestand uitgevoerd.

Om de communicatie met de bewoners optimaal te laten verlopen worden er voor de aanvang van de werkzaamheden bijeenkomsten georganiseerd voor de bewoners. Op deze bijeenkomsten worden de bewoners ingelicht over de planning, plan van aanpak en hoe er gecommuniceerd zal worden tijdens de werkzaamheden. Uiteraard worden de bewoners in gelegenheid gesteld om vragen te stellen.
December 2011
Mariëngaerde nog dit jaar brandveilig
"Voor het eind van het jaar is Mariëngaerde brandveilig". Die belofte doet WWZ-Mariënstaete-Valent (WMV) in een persbericht in het Leidsche Dagblad. Aannemersbedrijf Thunnissen Onderhoud Rijnsburg bv verricht hiervoor de komende maanden werkzaamheden.

Met de aanpassingen, die samen met de brandweer zijn bepaald, wordt de veiligheid voor bewoners en het personeel zeker gesteld. Thunnissen Onderhoud Rijnsbrug bv begint binnen enkele weken en zal door het hele gebouw aanpassingen doen. Zo komen er zogeheten randcompartimenten die ervoor zorgen dat een brand minder snel kan uitbreiden. Verder komt er een brandvertragend tapijt, brandwerende deuren en duidelijker aangegeven vluchtroutes. "Het monumentale aspect van het pand wordt in zijn waarde gelaten". verzekert WMV. Eerder dreigde de gemeente met een boete als de zorgorganisatie niet voor 1 januari voldoet.
December 2011
Bouwteamovereenkomst 't Kloosterhof
Op maandag 28 november 2011 is de bouwteamovereenkomst voor de realisatie van nieuwbouw van het restaurant, keuken en kapel in Zorgcentra 't Kloosterhof te Aalsmeer getekend. Vestiging Cruquius zal de nieuwbouw gaan realiseren in opdracht van R.K. Stichting Zorgcentra Meerlanden.
December 2011
Thunnissen Onderhoud FSC en PEFC gecertificeerd
Bedrijven en overheden stellen steeds meer eisen aan duurzaam bouwen. Ook bij Thunnissen Onderhoud is duurzaamheid een belangrijke factor in onze huidige bedrijfsvoering. Om ons te onderscheiden en beter aan te sluiten bij bedrijven en overheden met een duurzaam inkoopbeleid is Thunnissen Onderhoud FSC en PEFC gecertificeerd.

Wat is FSC en PEFC:
Een internationaal keurmerk voor duurzaam bosbeheer, dat garandeert dat bossen ecologisch, sociaal en economisch verantwoord worden beheerd.

U kiest voor FSC en PEFC:
- ter voorkoming van ontbossing,
- als verzekering dat het product uit duurzaam beheerd bos komt,
- om het mogelijk te maken dat alle bossen ter wereld op een goede manier worden beheerd,
- omdat het voldoet aan het duurzaam inkoopbeleid van de EU en Nederlandse overheid,
- omdat het voldoet aan de BREEAM NL criteria voor duurzaam bouwen.

December 2011
Refit expositieruimtes Madame Tussauds
In opdracht van Madame Tussauds is onze vestiging in Amsterdam bezig met de grootschalige 'refit' vernieuwing van diverse expositieruimtes op de 4e, 5e en 6e verdieping in het gebouw van Madame Tussauds op De Dam te Amsterdam. Op de 4e verdieping bevindt zich de expositie 'De gouden Eeuw'. Deze zal vervangen worden door gethematiseerde ruimtes over geschiedenis en het koningshuis waarbij diverse films en televisieprogramma's te zien zijn. Deze verdieping zal tijdens de bouw dan ook volledig afgesloten zijn voor publiek.

Tijdens de eerste fase zal het decor en wanden op de 4e, 5e en 6e verdieping worden gedemonteerd. Op de 5e verdieping worden nieuwe ruimtes gecreëerd  voor de 'football, sport, karaoke en culture' expositie en op de 6e voor de 'authentic history' expositie.

In week 2-2012 zal fase 2 van start gaan. Tijdens deze fase zal de volledige 4e verdieping worden gesloopt en een nieuwe inrichting worden gecreëerd. Er wordt een opslag gemaakt op de 3e verdieping en op de resterende ruimtes op de 5e verdieping de Up-sell en shop.

De werkzaamheden zullen tot duren tot medio week 11-2012. Op 15 maart krijgt het museum een grande opening.
Madame Tussauds
September 2011
Vervangen keukenblokken 8 scholen Stichting Spaarnesant
Vlak voor- en tijdens de schoolvakantie van 2011 zijn er door Thunnissen Onderhoud Cruquius bv op 8 scholen van Stichting Spaarnesant in totaal 65 keukenblokken vervangen. Leuk om te horen was dat Stichting Spaarnesant, de eindgebruikers en de onderaannemers uitermate tevreden waren over de onderlinge samenwerking. Ondanks de strakke planning waren alle lokalen aan het begin van het nieuwe schooljaar weer in de normale staat te gebruiken.
Augustus 2011
Clubhuis TC Elzenhagen opgeleverd
Na 4 maanden bouwen is het nieuwe clubhuis voor tennisclub Elzenhagen in Amsterdam een feit. Op 13 juli 2011 is het gebouw officieel opgeleverd.

Het nieuwe clubhuis is ontworpen door Oosterhuis Architecten en is duurzaam gebouwd. Zo is er alleen gebruik gemaakt van hout met het FSC- en PEFC keurmerk en is er een sedumdak (groen dak) geplaatst welke als voordeel heeft dat het in de zomer langer de warmte buiten houdt en veel water buffert. Ook gaat deze dakbedekking een stuk langer mee.

Het clubhuis is voorzien van vloeren, gevels en dak die uitgevoerd zijn met een zwaarder isolatiepakket (RC 5) dan gebruikelijk en is er gekozen voor een laag temperatuur verwarmingssyteem en verlichting die geschakeld wordt door middel van bewegingsschakelaar.

Sinds 1 april is de tennisvereniging al actief op het nieuwe park, een unieke locatie in "Het Vliegenbos", waar ook 8 nieuwe all-weather banen zijn gerealiseerd. Derden zijn nog bezig met de infra en Nuts-voorzieningen.


TC Elzenhagen
Augustus 2011
Bos en Vaartschool Haarlem
In mei is begonnen met de renovatie en groot onderhoud van de Bos en Vaartschool te Haarlem, welke onderdeel is van Stichting Spaarnesant.

De werkzaamheden worden in goed overleg uitgevoerd in 3 fases. Hier is voor gekozen omdat de school operationeel blijft tijdens de werkzaamheden en de kinderen van groep 1 t/m 8 geen enkele hinder mogen ondervinden van de verbouwing.

De 1e fase bestond uit het isoleren van de bestaande kapconstructie (ca. 870m2), het vervangen van de dakkapellen en het aanbrengen van extra dakramen. Op zolder, welke eerst diende als opslagruimte, zijn nu nieuwe lokalen, een toiletgroep en een kantoor gerealiseerd.

In de 2e fase, welke heeft plaatsgevonden in week 30 t/m 34, zijn de bestaande gangen en leslokalen volledig gestript. Ze zijn voorzien van nieuwe wandafwerking, plafonds, vloeren, installaties, elektra, verwarming etc. Ook zijn alle gevelkozijnen inclusief beglazing van de klaslokalen vervangen en worden voorzien van buitenzonwering. Deze bijzondere gevelkozijnen zijn geheel vervangen in oorspronkelijke staat onder het FSC Keurmerk.

De 3e fase is nog niet van start gegaan. In deze fase zullen de natte groepen, toiletten, overige ruimtes en de klokkentoren aan bod komen. De overige installaties en slechte gevelkozijnen zullen nog vervangen worden. Tevens wordt de hele school voorzien van dubbelglas.
Juni 2011
Lift "De Meerwende" opgeleverd
Na 10 weken werkzaamheden te hebben verricht is de lift op locatie De Meerwende in gebruik gesteld voor de bewoners. In deze 10 weken is de bestaande lift vervangen en is er een extra stopplaats en loopbrug op de 3e verdieping gerealiseerd.

Om de bewoners te bedanken voor hun begrip en geduld heeft Thunnissen Onderhoud alle bewoners getrakteerd op slagroomtaart.
Taart aangeboden door Thunnissen Onderhoud
Taart aangeboden door Thunnissen Onderhoud
Maart 2011
Vestiging Amsterdam gaat verhuizen
Voor onze vestiging in Amsterdam zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe huisvesting mede omdat de vestiging kampte met een ruimte tekort.

Er is inmiddels een nieuw bedrijfsunit met kantoor gekocht aan de Kombuisweg 9 te Amsterdam. Gesitueerd vlakbij de steiger van de Hempont naar Zaandam met uitzicht op het Noordzeekanaal. De vestiging zal ook beter bereikbaar zijn. Met een totaal van ca 314 m2 opslagruimte en archief en 105m2 kantoorruimte hebben de Amsterdammers voorlopig weer genoeg ruimte om door te groeien.

Medio eind maart zal de verhuizing van de Johan van Hasseltweg naar de Kombuisweg plaatsvinden en zullen wij u vanuit hier weer van dienst zijn.
Kombuisweg
Februari 2011
Lift De Meerwende
Onze vestiging in Cruquius heeft van R.K. Stichting Zorgcentra Meerlanden opdracht gekregen voor het vervangen van de bestaande lift op locatie de Meerwende. Tevens wordt er een nieuwe stopplaats en loopbrug gerealiseerd op de 3e verdieping. De verwachtte start zal zijn medio eind maart.
Januari 2011
Nieuwbouw clubhuis TC Elzenhagen
Onze vestiging in Cruquius heeft van Oranjewoud Realisatie B.V., welke werkt in opdracht van Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord, opdracht gekregen voor het realiseren van een nieuw clubhuis voor Tennisclub Elzenhagen. Na vele jaren te zijn gevestigd in de wijk Elzenhagen gaat de vereniging verhuizen naar het Vliegenbos, ook gelegen in Amsterdam Noord.

Het nieuwe clubhuis is ontworpen door Oosterhuis Architecten BNA en zal duurzaam gebouwd gaan worden. Zo wordt er tijdens de bouw van het clubhuis alleen gebruik gemaakt van hout met het FSC-keurmerk. Ook wordt er een Sedumdak (groen dak) geplaatst welke als voordeel heeft dat het in de zomer langer de warmte buiten houdt en veel water buffert. Ook gaat deze dakbedekking een stuk langer mee.

De verwachtte start staat gepland op 7 februari aanstaande. Op 10 februari zal op een feestelijke manier de eerste paal worden geslagen in aanwezigheid van de wethouder. De bouw van het clubhuis zal ongeveer 6 maanden in beslag nemen.
September 2010
De Meerstede
Thunnissen Onderhoud Cruquius heeft de opdracht ontvangen voor het aanbrengen van brandwerende voorzieningen op locatie Meerstede. Dit in opdracht van R.K. Stichting Zorgcentra Meerlanden.
Augustus 2010
De Eenhoorn
De besteding van het Documenten Service Ruimte van De Eenhoorn, is gegund aan Thunnissen Onderhoud Amsterdam, zij waren de laagste inschrijver.

Het betreft het Documenten Service Ruimte (DSR) van De Eenhoorn en opdrachtgever is Regio Politie Amsterdam Amstelland.
Augustus 2010
Coornhert Lyceum Haarlem
Thunnissen Onderhoud heeft opdracht gekregen van Dunamare Onderwijsgroep voor het leveren en monteren van aluminium kozijnen aan het Coornhert Lyceum te Haarlem.
Juli 2010
Verbouw huisartsenpraktijk Velserbroek
Op 28 juni heeft Thunnissen Onderhoud Cruquius de opdracht ontvangen van Meijran Partners BV voor het verbouwen van een huisartsenpraktijkruimte gelegen aan de Vromaadweg 149 te Velserbroek.
Juni 2010
Onderhoud 3 woningen te Diemen
Thunnissen Onderhoud Cruquius heeft opdracht ontvangen van Jacobus Recourt, namens BPF, om onderhoud te plegen aan 3 grondgebonden woningen te Diemen. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van badkamers, keukens, toiletten en het aanpassen van hang- en sluitwerk.
Juni 2010
Opdracht verbouw Hotel Delphi
Thunnissen Onderhoud Rijnsburg heeft opdracht ontvangen van Hotel Delphi voor de verbouw van 4e verdieping.
Juni 2010
Opdracht Woningstichting Padua
Thunnissen Onderhoud Rijnsburg heeft naar aanleiding van een besteding de opdracht ontvangen voor het vervangen van 2000 m1 dakgoten van complexen in Noordwijkerhout.
Juni 2010
Vierde vestiging Thunnissen Onderhoud
Thunnissen Onderhoud opent medio september haar deuren van een vierde vestiging, Thunnissen Onderhoud Benthuizen bv. Naast de huidige vestigingen in Cruquius, Rijnsburg en Amsterdam heeft Thunnissen Onderhoud het initiatief genomen, gezamenlijk met Thunnissen Bouw Boskoop, het nog in aanbouw zijnde pand ‘Benthoek’ aan de Hoogeveenseweg in Benthuizen te betrekken.

Thunnissen Onderhoud Benthuizen bv zal worden aangestuurd door Ernst van Schelven. Indien u belangstelling heeft of meer informatie wilt over eventuele mogelijkheden voor ver- of nieuwbouw, kunt u contact opnemen met Ernst van Schelven, telefoon (06) 41 79 91 05 of (023) 548 54 60.
Juni 2010
Renovatie Buurthuis Schuilhoek
Thunnissen Onderhoud Cruquius heeft de opdracht ontvangen namens Stichting Welschap Welzijn uit Heemskerk, voor het renoveren van het buurtcentrum De Schuilhoek te Heemskerk. De werkzaamheden zullen in de periode juli/augustus 2010 worden uitgevoerd.
April 2010
99% tevredenheid 236 appartementen Diemen
Op 14 september 2009 zijn wij, in opdracht van BPF Bouwinvest en BBA bv (Bouwkundig Begeleidings Adviesbureau), gestart in Diemen met het groot onderhoud van 236 appartementen. Na een gedegen voorbereidingsperiode hebben wij gezamelijk met al onze uitvoerende partners, door middel van het Pull plannen uit het Lean concept, de werkzaamheden geoptimaliseerd. Dit heeft een zeer strakke planning opgeleverd van 10 dagen per appertement, voor het vervangen van de keuken, toilet en badkamer en waar nodig aanpassing aan het hang- en sluitwerk. Tijdens de uitvoering zijn we elke dag met 2 appartementen gestart zodat we altijd 20 appartementen in uitvoering hadden.

De appartementen die in samenspraak zijn opgeleverd met de bewoners hebben uiteindelijk 99 % tevredenheid opgeleverd van de bewoners. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd project en willen aan alle betrokken ons dank uitspreken voor hun inzet.
April 2010
Opdracht Flevo Ziekenhuis Almere
Op 20 april 2010 heeft Thunnissen Onderhoud Rijnsburg samen met de bouwdirectie van Royal Haskoning, in opdracht van het Flevo Ziekenhuis, de opdracht getekend voor diverse werkzaamheden ter completering van de brandoverslag maatregelen ter plaatsen van het Flevo Ziekenhuis Almere.
Februari 2010
Opdracht Stadsarchief De Bazel Amsterdam
Woensdag 3 februari heeft Thunnissen Onderhoud Amsterdam samen met de directie van Gemeente Amsterdam Stadsarchief
December 2009
Thunnissen Onderhoud ondertekent contract met Pré Wonen
Thunnissen Onderhoud, vertegenwoordigd door directeur Kees van Duijn, heeft op 9 december op het kantoor van Pré Wonen samen met de heer Frits ten Dam het contract ondertekend ten behoeve van een Prestatie-overeenkomst dagelijks onderhoud Kennemerland Zuid-Zuid voor ongeveer 2.500 woningen voor de duur van 3 jaar.
Het contract zal met ingang van 1 januari 2010 in werking treden.
Oktober 2009
Selectie co-maker Pré Wonen
Thunnissen Onderhoud is samen met nog een collega aannemer geselecteerd om samen het reguliere- en mutatie onderhoud van Pré Wonen te gaan uitvoeren.

Medio november zullen de partijen de contracten ondertekenen. Het betreft hier regio Kennemerland Zuid-Zuid met een bestand van ongeveer 4.500 woonéénheden.

Voor informatie over Pré Wonen, kijk op www.prewonen.nl
Oktober 2009
Nominatie FD Gazellen Awards 2009
Thunnissen Onderhoud is genomineerd voor de FD Gazellen Awards 2009.

Thunnissen Onderhoud mag zich gedurende een jaar FD Gazelle 2009 noemen en behoort tot de 686 snelst groeiende bedrijven van Nederland.

De nominaties worden door het Financiële Dagblad toegekend aan bedrijven met een omzetgroei van meer dan 20% over de afgelopen drie jaar.

Op 19 november 2009 worden de gouden FD Gazellen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Tropen Museum te Amsterdam bekend gemaakt.
September 2009
Thunnissen heet T(h)ender
Vanaf week 40 heeft Thunnissen Onderhoud een nieuwe website waarbij de mogelijkheid bestaat documenten en tekeningen die nodig zijn voor een inschrijving van een project, digitaal te loaden. Deze website is alleen toegankelijk indien u beschikt over een inlogcode. Deze wordt verstrekt door Thunnissen Onderhoud.
Maart 2009
Uitbreidings loodgieterswerk
Thunnissen Onderhoud breidt haar activiteiten uit met loodgieterswerk. Al eerder heeft Thunnissen Onderhoud een apart bedrijf opgericht voor elektrotechnische installaties. Beide bedrijven zullen zelfstandig op de markt opereren onder de namen Voltcare Installatietechniek bv en Smit Sanitair bv.
Februari 2009
Havengebouw Amsterdam
Thunnissen heeft het voorrecht dat zij de laagste inschrijver was op de besteding t.b.v. verbouw 2e etage Havengebouw te Amsterdam, binnenkort zal hiervoor opdracht worden verstrekt.
September 2008
Promotiefilm C-3
Thunnissen Onderhoud heeft een nieuwe website voor het aanmelden van klachten via het internet. Heeft u interesse in een demo-CD, neem contact met ons op en vraag naar Gideon Postema telefoon (023) 548 54 60.
Juli 2008
Onderhoudswerken Schiphol Centrum
Thunnissen Onderhoud Cruquius heeft van GSH een contract ontvangen voor het uitvoeren van het reguliere onderhoud op Schiphol Centrum.
Deze opdracht omvat alle voorkomende werken en mutaties aan kantoren, winkels en het gedeelte van het douanegebied, dit op een oppervlakte van 250.000 vierkante meter.
Juli 2008
Onderhoudscontract Ymere
Op 28 juli a.s. hoopt Thunnissen Onderhoud Cruquius een contract te ondertekenen met Ymere voor het uitvoeren van het niet planmatig onderhoud aan circa 22.000 woningen in de regio Haarlemmermeer en Haarlem.
April 2008
Thunnissen Exclusief
Nieuw initiatief van Thunnissen.
Thunnissen legt zich toe op exclusieve villabouw.
Heemstede - Onder de naam "Thunnissen Exclusief" heeft Thunnissen uit Heemstede een nieuw specialisme toegevoegd aan de bestaande dienstverlening als projectontwikkelaar en aannemer. Thunnissen Exclusief legt zich toe op bouw van villa's in het hogere segment.
Februari 2008
Sponsoring S.I.Z.O.
Thunnissen Onderhoud Cruquius heeft de sponcorcommissie van v.v. S.I.Z.O toegezegd dat zij hoofdsponsor zullen zijn op zaterdag 3 mei a.s. voor de wedstijd tussen v.v. S.I.Z.O en OUD-FEYENOORD op Sportpark Weerestein in Hillegom.
December 2007
Geslaagde oplevering Sheraton Hotel
Afgelopen donderdag heeft Thunnissen Onderhoud Cruquius bv na verbouw van het Runway Cafe een succesvolle oplevering gehad aan de directie van Sheraton.

Kort na de opening was het Runway cafe weer volop gevuld met klanten waarbij de bijzonder ambiance de sfeer verhoogde. Begin januari zal de verbouw van het restaurant van start gaan.
September 2007
Opdracht renovatie 4 flats te Zandvoort
Thunnissen Onderhoud Cruquius heeft in opdracht van Woningbouwvereniging EMM de vooropdracht ontvangen voor het renoveren van 4 flats aan de Keesomstraat te Zandvoort.

Thunnissen hoopt eind oktober met de werkzaamheden te kunnen starten.
September 2007
Bouwteam overeenkomst Meerlanden
Thunnissen Onderhoud heeft de opdracht ontvangen van RK Stichting Zorgcentrum Meerlanden om in bouwteam zitting te nemen voor het renoveren van verzorgingstehuis Meerwende in Hoofddorp, wij zij vereerd deze opdracht te hebben te mogen ontvangen en zullen een optimale inspanning plegen om aan alle verwachting te kunnen voldoen.
September 2007
Bouwteam overeenkomt Sheraton Hotel Schiphol
Wederom heeft Thunnissen Onderhoud een opdracht ontvangen om plaats te nemen in het bouwteam voor een verbouwing van het Sheraton Hotel op Schiphol.

Het betreft het inrichten van een internetcafé plus het verbouwen van het bestaande Runway cafe en het realiseren van 2 exclusieve vergaderruimtes. Thunnissen is ontzettend blij met deze opdracht en zal dit met volle inzet realiseren.
Augustus 2007
FC Rijnvogels
Thunnissen Onderhoud Rijnsburg is per augustus sponsor van de voetbalvereniging FC RIJNVOGELS in Katwijk.
Mei 2007
Fusie versterkt marktpositie
Thunnissen en Castien Bouw bundelen krachten Thunnissen Heemstede en Castien Bouw uit Lisse fuseren. Door deze samensmelting ontstaat een onderneming met in totaal 245 werknemers.
"Het besluit tot de fusie is weloverwogen genomen", licht Harrie van Noorden, directeur van Thunnissen toe. "Dankzij deze krachtenbundeling versterken we onze totale marktpositie", aldus Jens de Goeij directeur van Castien Bouw.
Maart 2007
Sponsor
Thunnissen Onderhoud Rijnsburg sponsort het Adamashuis in Nieuw Vennep zie website www.adamas-inloophuis.nl
Januari 2007
Nieuw kantoor Thunnissen Ontwikkeling Noord
Op 18 februari 2007 opent Thunnissen Ontwikkeling Noord haar nieuwe kantoor in Alkmaar, dit naar aanleiding van versterking en groei van het bedrijf.

Het nieuwe kantoor is gevestigd aan de Robijnstraat 84 te Alkmaar.
September 2006
Nieuwe vestiging Thunnissen Groep Boskoop
Trots delen wij u mede dat Thunnissen Groep een nieuwe vestiging heeft geopend in Boskoop. Arie de Kwaadsteniet is per 1 september 2006 aangesteld als directeur, verantwoordelijk voor Thunnissen Bouw Boskoop bv.
Van Harte namens Thunnissen Onderhoud
Mei 2006
Nieuwe vestiging Thunnissen Onderhoud Amsterdam
Eind juni opent Thunnissen Onderhoud haar 3e vestiging aan de Johan van Hasseltweg 40 in Amsterdam-Noord. Naast Thunnissen Onderhoud Cruquius en Thunnissen Onderhoud Rijnsburg is er dan ook Thunnissen Onderhoud Amsterdam.
In verband met een toename van onze klanten gaan wij speciaal voor de regio Amsterdam een nieuwe vestiging openen. Per 1 augustus 2006 is Rob van Wijk verantwoordelijk voor onze nieuwe vestiging Amsterdam Wij hopen ook ú als nieuwe klant te mogen begroeten.
April 2006
Nieuwe medewerker afdeling Elektra
Door toename van de werkzaamheden bij onze afdeling Elektra is een nieuwe medewerker aangenomen.
Februari 2006
Afname nieuwe transporters
Thunnissen Onderhoud Cruquius heeft vier nieuwe VW Transporters. Deze zijn geleverd door Auto Strijder uit Zandvoort. Volgens Rob Hillebrink van Thunnissen Onderhoud een logische keuze "Wij rijden al 10 jaar met Volkwagens en auto Strijder levert gewoon de service die wij verwachten".
November 2005
Bouwadvieswinkel
Eind december heeft Thunnissen Onderhoud een winkel geopend onder de naam Thunnissen Bouwadvies winkel in de Hoofdstraat 160-162 in Hillegom.

Het doel is particulieren en andere belangstellenden informatie te verstrekken hoe men verbouwaanpassing en nieuwbouw het beste kan realiseren, en bij wie hierover advies moet worden ingewonnen.

Tevens kunnen wij diverse diensten aan belangstellenden leveren. Dat zijn: Aankoopkeuringen van een woning i.v.m. hypotheekaanvraag.Technokeuringen i.v.m. verzekering.Verzorgen van bouwtekeningen, constructieberekeningen en bouwaanvragen.Kosten ramingen /offerte van ver- en nieuwbouw.Leveren van kozijnen, ramen en deuren uit eigen timmerfabriek. Calculatie voor nieuwbouw, verbouwen en onderhoud telefoonnummer (0252) 537 802.
Oktober 2005
De Lisbloem
Ten behoeve voor de uitbreiding van de basisschool "De Lisbloem" is deze week een aanbesteding geweest , waarbij Thunnissen Onderhoud Cruquius de laagste inschrijver was, en derhalve aannemer van dit project.

Het project zal worden uitgevoerd onder architectuur van Architectenburo Ruud Van Der Kroft_Catharijnelaan 14_Postbus 9_2160 AA Lisse. www.archkroft.nl

De directie zal worden uitgevoerd door Multical bv uit Rotterdam www.multical.nl
Juni 2005
Aruba Huis
Vandaag 3 juni 2005 heeft Thunnissen Onderhoud opdracht ontvangen om in bouwteam de buitengevel inclusief de gevelkozijnen geheel te renoveren.
April 2005
Nieuwe firma Extensa BV
Thunnissen Onderhoud besloten een aparte firma op te richten met als doel ontwikkeling en verkoop van dakopbouwen en uitbouwen en maken van meerjarenonderhoudsplannen.